dimecres, 27 de març del 2013

Dies

Ja fa uns dies que pens que hauria de fer alguna cosa per expressar les meves rareses i així poder fer alguna cosa de profit a la meva vida que no sigui dir burrades mentre parl a la gent. Amb el que voldria començar aquest bloc és un tema que m'interessa molt ja que és el que vull fer d'any que ve i si tot va bé! Avui parlaré de la geografia.

Eha aquí una definició de Viquipèdia: La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos, "terra", i grafia, "descriure o escriptura")[1] és la ciència que té per objecte l'estudi de la superfície terrestre i la distribució espacial i les relacions recíproques dels fenòmens físics, biològics i socials que en ella es manifesten. 
Amb aquesta definició podem pensar que és un "conyasso" però realment el que és la geografia és una cosa que ens permet poder interpretar el que ens envolta, el que podem tocar cada dia. Cada dia ens relacionam amb les coses que tenen a veure amb la geografia, ja sigui una estadística de població o el que ens fa veure els motius de que les illes Balears siguem una regió a on té una gran importància el sector terciari i fins hi tot saber QUIN TEMPS FA (i no el del Doctor Who). Amb això vull mostrar la importància que té la geografia i que sense la geografia la gent no sabria aquestes coses que apart dels doblers també aquestes dades mouen un poc el món.

Per acabar vull dir que sense la geografia el món no seria el mateix basta que digui que Mallorca a l'edat mitjana va tenir una gran escola de cartògraf, que són el que fan els mapes què sense ells no sabríem moure-nos per ca nostra, i per això voldria destacar la figura d'Abraham Cresques que va ser un cartògraf (una branca de la geografia) que va reproduir amb bastant fidelitat per aquella època com eren les cotes i l'interior. Un home que era jueu (religió mal vista en aquell temps per els cristians) va ser un home que va saber com fer la seva feina.

La imatge amb que acab l'entrada és del mapa d'Abraham Cresques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada